Wij verzenden uw bestelling binnen drie dagen vanwege reductie van onze co2 footprint.
Sider Fra ALDE CIDER
Alde is een Oud Noorse naam
voor appel in Hardanger
en wordt daar op de boerderij
al verbouwd sinds het fruit
ongeveer 800 jaar geleden
naar de fjord kwam.
In de herfst, wanneer de prachtige
kleuren zich over de berghellingen
verspreiden, zijn de appels klaar
voor de oogst.
Op de boerderij telen ze
de appelrassen
Gravenstein, Discovery,
Aroma en Summerred.
Deze zijn bij uitstek geschikt
om tot appelsap en cider te worden verwerkt
en dragen elk bij met hun eigen karakter.
Ze plukken de appels zorgvuldig
met de hand wanneer ze rijp
en zoet zijn en voeren ze
direct naar de pers om
de fruitige aroma’s te behouden.
De frisse appelmost wordt
overgebracht naar stalen tanks
en de vergisting kan beginnen.
Onder nauwlettend toezicht
ontwikkelt de most zich langzaam
maar zeker tot cider,
waarbij het frisse appelaroma
behouden blijft.
De cider wordt vervolgens
gebotteld en is klaar
voor jou om de fjorden
te proeven.