Een overzicht van de 4 meest bekende soorten ciders:
#1 Appel Ciders
De meest bekende cider is de appelcider. Deze wordt gemaakt van gefermenteerde appels. Een licht alcoholisch drankje met een alcoholpercentage tussen de 4% en 8%. Naast appelcider bestaat er ook cider bier van andere fruitsoorten.
Met fruitsap als basis kunnen er veel verschillende ciders gemaakt worden. Maar welke soorten cider zijn er allemaal? Standaard ciders worden onderverdeeld in droge en medium ciders. Droge ciders zijn bijvoorbeeld traditionele Engelse ciders die hun droge smaak te danken hebben aan het hoge alcoholpercentage en de zoete appels die erin zijn verwerkt. Medium ciders bevatten daarentegen minder alcohol en zijn hierdoor fruitiger van smaak. Naast het verschil in smaak door het soort appels dat wordt gebruikt, zijn er natuurlijk veel meer opties dan alleen cider gemaakt van appels. Waar standaard ciders bestaan uit een soort fruitsap, zijn speciale ciders ook mixes met een basis van appelcider waar fruitsap aan is toegevoegd. Naast de perry een cider gemaakt met perensap zijn er ook varianten met ingrediënten zoals bosbessen, frambozen, passievruchten en kers. Verder worden er lekkere smaakmakers aan toegevoegd zoals gember en honing.
#4 Strong Ciders
Van veel ciders bestaat niet alleen de normale versie van een smaak, maar wordt er vaak hiernaast ook nog een ‘Strong’ versie uitgebracht. Deze cider is qua smaak en ingredienten identiek aan de normale versie, met een klein verschil; het alcoholpercentage.